Picture of Stientje Van Noten

Stientje Van Noten

2 dromen worden 1 realiteit

“Dingen die je alleen maar ziet als je er de tijd voor neemt” van H. Sunin is een boek dat ik vorige zomer uit de bibliotheek van mijn schoonouders mee naar huis nam zonder te beseffen wat deze titel zou gaan betekenen. In januari nam ik noodgedwongen de tijd en begon ik dingen te zien. Toen ik eindelijk durfde praten over mijn dromen, ging er vanalles bewegen in en rondom mij.  

(Hoewel ik redelijk down to earth ben, moet ik toegeven dat het toch lijkt dat het universum soms ook iets te zeggen heeft…) 

Dát moment van afstand nemen én met een andere bril kijken, is de start van het partnerschap dat aan de basis ligt van Works For Me, hoewel het kindje op dat moment nog geen naam had, laat staan een webpagina. 

Zoals ik al zei, ligt een droom aan de basis van dit platform. Valerie en ik droomden in eerste instantie allebei – hoewel vanuit zeer verschillende invalshoek – van een leuke, rustgevende, gemakkelijk te bereiken en te betreden locatie om te werken. In tweede instantie bleek dat we net als zo velen nood hebben aan een betere balans tussen werk- en privéleven. Hybrid working, zoals dat tegenwoordig op Instagram  circuleert, waarbij voor ons  naast het psychologische, het ecologische aspect ook een rol speelt. 

Vanuit dit perspectief gingen we voor de eerste keer op work-lunch date (of zo iets). Een overvloed aan ideeën moest op één of andere manier een jasje krijgen. Gelukkig bleek al snel dat wij een goed team zijn, oef. Misschien zit de familieband er voor iets tussen, wie weet. We weten vrij goed wat onze eigen kwaliteiten en valkuilen zijn en leren van elkaar want met een leeftijdverschil van 10 jaar en zeer verschillende leefwerelden kan dat niet anders. Gelukkig zijn we avontuurlijk van geest. 

Frequente lunchdates en brainstormsessies werden al snel afgewisseld met interessante gesprekken met inspirerende mensen die ons pad, vaak toevallig, kruisten. Elk van hen bracht wel een ontbrekend puzzelstukje met zich mee; nieuwe inzichten, invalshoeken, gaatjes in de markt, inspiratie én steun. 

Works For Me, zoals je het platform nu ziet, is de oplevering van onze puzzel maar het blijft een work in progress, net zoals wij dat allemaal zijn.  

Deel dit bericht

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Stay Connected

Meer blogberichten

The Conference banner
Stientje Van Noten

The Conference 

Geschreven door Stien Van Noten van Coworksforme Ongeveer een jaar geleden, leerde ik Liesbeth Claeys kennen als een goedlachse, super

Lees meer »