Blog Works For Me Op retreat gaan als mompreneur, kan dat?
Picture of Gastenblog

Gastenblog

Op retreat gaan als mompreneur. Over moedige beslissingen en zelfzorg.

Geschreven door Sophie van Gestel

Een tijdje geleden organiseerde ik mijn eerste retreat buiten Europa. Een retreat die je trouwens kan terugvinden op de website van Works for me (klik hier om de groeireis naar Zuid-Afrika te ontdekken.  (november 2022))

Ik zat met wat vragen over de administratie hier rond dus besliste raad te vragen aan iemand die al meer ervaring had hiermee. 

Ik deed Google open zocht op ” retreats buiten Europa vanuit Belgie”. Op die moment bestond Works for me nog niet, anders had het veel makkelijker geweest om iemand te vinden die me kon verder helpen. 

Na een tijdje zoeken kwam ik bij P. terecht. Ik vroeg hem of ik wat vragen mocht stellen over de administratie rondom het organiseren van retreats. 

Op retreat als mompreneur Sophie Van Gestel

Nadat hij zijn uitleg gedaan had vroeg ik hem ook meer info over het soort retreats hij organiseerde. Hij vertelde dat hij Sjamaanistische yoga retreats naar Colombia organiseerde. Ik heb in het verleden al wel eens yoga gedaan, maar het is zeker niet iets dat op mijn lijf geschreven is maar het woord Sjamaanistisch sprak mij wel enorm aan. Ik vroeg hem om mij meer info te mailen… 

Enkele uren later volgde de mail al. We zouden ons gaan onderdompelen in de rituelen van de lokale stammen uit Pasto, Colombia en zouden deelnemen aan verschillende healings en reinigingen. Ik was verkocht! Toeval bestaat niet, en alles gebeurd met een reden dus ik was er van overtuigd dat deze retreat niet zomaar op mijn pad gekomen was…

Maar kon ik dit wel maken ten opzichte van mijn kinderen. Sinds enkele maanden deel ik mijn kinderen in co-ouderschap en net de weken van de retreat zouden ze bij mij zijn. Ik zou dus 2 weken opvang voor hen moeten zoeken en dit net tijdens de grote zomervakantie. 

Ik besliste mijn moeder om hulp te vragen. Tenslotte zijn enkele weken quality time met de grootouders toch ook heel waardevol voor kinderen en zou dit voor zowel de kids als voor mijn ouders voor mooie herinneringen kunnen zorgen. 

Mijn ouders gingen akkoord dus ik boekte mijn dure vliegtuigtickets. Duur, maar ik vond van mezelf dat ik het waard was! Ik had enkele zware maanden achter de rug en ik vond dat ik hiermee ook een mooie boodschap mee zou geven aan mijn kinderen: het is oke om op tijd en stond voor jezelf te zorgen! Tenslotte: “You can’t pour from an empty cup”

Als lifecoach en loopbaancoach ben ik altijd voor anderen aan het zorgen, en nu was het aan mij! A woman who heals herself, heals her mother, heals her daughter en heals every woman around her!

Een paar weken later was het zo ver! Stiekem toch met een klein hartje pakte ik mijn valiezen en vertrok voor een lange reis richting Colombia. 

Toen het vliegtuig uiteindelijk landde in Pasto voelde ik dat ik op de juiste plek was terecht gekomen! Ik was meteen ‘ all-in” en besliste me volledig te smijten tijdens de retreat. 

Wat ik niet wist was dat ik het ” reinigen ” letterlijk mocht nemen: elke dag werd er verwacht dat we een ” koffie-lavement” deden en we kregen enkel extreem gezonde glutenvrije, suikervrije veganistische voeding. 

Op retreat als mompreneur Sophie Van Gestel

Elke ochtend was er yoga om 7.30 u, en volgde we voor de rest van de dag een strak schema van healings en ceremonies. Ceremonies waarbij soms een uitleg van uren aan vooraf ging, waarbij we op een mini houten krukje moesten zitten… Mijn geduld en doorzettingsvermogen werd enorm op de proef gesteld! Verschillende keren heb ik in mijn zelf geschreeuwd dat ik daar weg wilde. Maar telkens ik wilde opgeven kwam er een teken dat ik moest doorgaan. Ofwel was het één van de groepsleden die net het juiste zei om me erdoor te halen ofwel kreeg ik een prachtig signaal van het universum. Ook waren er momenten waarop ikzelf mijn grenzen stelde, dat ik durfde te zeggen: ” nee, nu is het voor mij even genoeg”. 

Deze reis was een waar bootcamp, maar was  mij ook heel waardevol! De inzichten die tijdens deze reis mijn wereld verruimden zijn lessen voor het leven. Mijn ongeduld en mijn eenzaamheid liet ik achter in Colombia en kwam terug thuis met een rugzak vol sereniteit, respect voor en verbinding met de natuur, en uiteraard ook helemaal opgeladen door liefde en licht! Ook niet te vergeten is de groep nieuwe vrienden die ik aan deze reis overhoud! Wat een meerwaarde voor mijn netwerk! 

Ik kan het elke ondernemende mama aanraden om op tijd en stond rust te nemen en aan zelfzorg te doen! Ook wanneer alles goed gaat is het veroorloofd om even me-time in te lassen. Via de website van Works for me vindt je alvast de beste retreats samen op één pagina! Super handig! 

Op retreat als mompreneur Sophie Van Gestel

Over de auteur
Sophie is een coach die gelooft dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, en dat deze dus niet afzonderlijk kunnen behandeld worden. Bewustwording en relaxatie zijn hierbij de eerste stap. Sophie is life coach, loopbaancoach en doet aan transformationeel Cuppen.

Deel dit bericht

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Stay Connected

Meer blogberichten

The Conference banner
Stientje Van Noten

The Conference 

Geschreven door Stien Van Noten van Coworksforme Ongeveer een jaar geleden, leerde ik Liesbeth Claeys kennen als een goedlachse, super

Lees meer »