Picture of Gastenblog

Gastenblog

Hoe coworken eenzaamheid als ondernemer kan bestrijden

Geschreven door Fantina van FantiFlow/FantiCopy  – locatie House of Famm

Na jarenlang jobs uit te oefenen waarbij je absoluut aanwezig moest zijn op de werkvloer (thuiswerk bestaat niet als kapster), was het een droom die uitkwam toen ik de sprong naar zelfstandig ondernemer waagde en gewoon van thuis kon werken. In mijn pyjama met ongekamd haar in de zetel aan mijn online programma’s voor FantiFlow werken en teksten voor FantiCopy schrijven? Check!

Alleen weet je vast wel dat de meeste dromen bedrog zijn. Na een paar maanden tussen dezelfde vier muren te zitten, met tussendoor af en toe een dagje in een overbevolkte koffiebar, was de realiteit toch een stuk minder rooskleurig. Geloof het of niet: ik miste het om collega’s te hebben. Van nature ben ik snel overprikkeld, toch vind ik het wel fijn om even te ventileren over een moeilijk project of even over koetjes en kalfjes te praten om je gedachten te verzetten. Mijn werkplek en thuis gingen ook meer en meer in elkaar over, waardoor het lastiger werd om volledig uit te schakelen of te ontspannen.

Het universum hoorde mijn geklaag en al snel zag ik op de story van een ondernemersvriendin dat ze aan het werk was bij House of Famm. Een coworking voor ambitieuze vrouwen op 5 minuten van bij mij thuis? Dat wilde ik verder onderzoeken. Een tijdje later lanceerde een andere ondernemersvriendin haar boek in de event studio van House of Famm. En toen werd mijn idee van een saaie, corporate coworking écht bijgesteld. WAW, hoe mooi is deze plek? De locatie is een combinatie van knusse leeshoekjes, verschillende kamers met ruime bureau’s en een woonkamer waar je met andere ondernemers of je klanten kan samenzitten, allemaal in dezelfde warme interieurstijl.

Om uit te proberen of het iets voor mij was, testte ik eerst de formule van twee dagen in de week. Ideaal om te combineren met thuiswerk. Al snel merkte ik dat mijn productiviteit de hoogte in schoot telkens ik naar de coworking ging: ik werd minder snel afgeleid door mijn twee schattige katten en mijn overvolle wasmand. Nog een pluspunt? Andere mensen zien werken, doet werken.

P8030065 1

Al snel maakte ik de overschakeling naar de formule van vijf dagen in de week. Ik geef toe: soms werk ik nog eens een dagje thuis wanneer ik veel meetings heb of nood heb aan een knuffeldag met mijn twee poezels. Maar door met mijn rugzak op de fiets te springen naar House of Famm, heb ik op een positieve manier het gevoel dat ik naar mijn werk ga. Mijn to do’s werk ik aan een veel sneller tempo af, zonder de verplichting elke dag tussen dezelfde uren op je werkplek te moeten zijn.

Ik denk niet dat ik nog snel terug zou willen naar dagelijks alleen maar van thuis te werken. De grootste voordelen aan werken in een coworking space? Een community gevoel, geïnspireerd door gelijkgestemde ondernemers, met goed zittende bureaustoelen en een deftige printer. House of Famm is er in geslaagd om je tijdens het werken een cosy huiskamergevoel te geven en dat heeft voor mij de doorslag gegeven.”

Over de auteur
Fantina Van Berendoncks is pilates en yin yoga teacher met een passie voor mindset en journaling bij FantiFlow en freelance copywriter voor bezielde ondernemers bij FantiCopy.

House Of Famm

Foto bovenaan banner : ©SachaKleinblatt – overige foto’s ©HouseofFamm

Deel dit bericht

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Stay Connected

Meer blogberichten

The Conference banner
Stientje Van Noten

The Conference 

Geschreven door Stien Van Noten van Coworksforme Ongeveer een jaar geleden, leerde ik Liesbeth Claeys kennen als een goedlachse, super

Lees meer »